Industriautomation

Utveckling av industriella system kräver snabba och kvalitativa metoder och komponenter med prisvärd prestanda och hög grad av person- och maskinsäkerhet. Våra medarbetare ser alltid till helheten och designar system som löser uppgiften på bästa sätt.

Kontakta oss

Elkonstruktion och pneumatikkonstruktion

Systemdesign har sin kärna i konstruktionen av dess apparatskåp och pneumatiksskåp. Vi har stor kunskap inom komponentval, signalteori och systemintegration för att designa dessa system från grunden.

Kombinerat med vår kunskap inom programmering av industriella styrsystem kan vi leverera en optimal lösning för uppgiften. Leverans av färdigt apparatskåp kräver noggrann testning och dokumentation. Vid större monteringsarbeten arbetar vi ihop med vår samarbetspartner Novael Production AB.

Programmering

Industriella styrsystem programmeras med anpassade mjukvaror för snabb och robust utveckling av industrimaskiner. PLC och HMI-programmering kan utföras i flertalet mjukvaror som följer IEC 61131-3, men oftast med Siemens som rekommendation till våra kunder.

Moderna styrsystem innebär digital kommunikation till allt från mindre enheter som servodrivers och frekvensomriktare till större system som robotar och conveyor-system. Vi kan integrera enheter till PLC med fältbuss eller industriell Ethernet efter vad som är lämpligast.

Robotik

Den flexibla och anpassningsbara fabriken kräver industrirobotar som kan användas och återanvändas i takt med kortare produktcykler. Vi kan leverera robotprogrammering och robotintegration av robotar från Universal Robots och Yaskawa/Motoman som tillsammans har ett spännande utbud av robotar med eller utan kollaborativa funktioner.

Safety

För mindre system är det svårslaget med enkelheten i ett säkerhetsrelä men vid anpassade säkerhetslösningar erbjuds många smarta och säkra funktioner via safety-programmering av säkerhets-PLC.

Har ni funderingar över säkerheten kring er industriutrustning? Vi kan assistera vid riskanalysarbetet och ansvara för implementeringen av säkerheten med programmerbar eller elektrisk analog säkerhet. Vi utför säkerhetsprogrammering i ABB/Jokab Pluto samt Siemens F.